De grote dag is eindelijk aangebroken. Jullie geven elkaar het ja-woord! Iedereen is benieuwd naar jouw trouwjurk en je zult er waarschijnlijk alles aan doen om perfect voor de dag te komen. Toch is de kans redelijk groot dat je de dag niet door komt zonder vlekken op je jurk te krijgen. Geen zorgen! Wij hebben enkele tips die een vlek in een handomdraai weg kunnen toveren.

‘Verwijder een vlek stappenplan’

  • Verwijder de vlek zo snel mogelijk nadat je ‘m hebt opgemerkt.
  • Nooit over de vlek wrijven, altijd deppen.
  • Bewerk de vlek van buiten naar binnen en niet andersom, dan kun je ‘m groter maken.
  • Gebruik voor het deppen een schone, witte handdoek.

Gebruik bij een zijde jurk nooit water!

 

Hoe verwijder je de meest voorkomende vlekken?
Het is bijna onmogelijk om je jurk schoon te houden en om relaxt een fotoshoot te doen. Het draait op jouw grote dag vooral om genieten en ontspannen, dus kijk vooral niet de hele dag om of je jurk nog wel wit is. De meest voorkomende vlekken tijdens een bruiloft zijn rode wijn vlekken, make-up vlekken, gras- en stuifmeelvlekken en bloedvlekken. Daarom geven wij je hieronder nog wat extra tips om deze vlekken snel te kunnen verwijderen!

 

Rode wijn vlekken dienen gedept te worden met een droge doek totdat de vlek niet meer afgeeft. Daarna de vlek deppen met een doek met warm water. Het restant kan gecamoufleerd worden met talkpoeder of wit krijt. In plaats van warm water kun je ook jonge jenever, azijn, witte wijn of spa rood gebruiken.

 

Vetvlekken of make-upvlekken op oliebasis dien je te bestrooien met talkpoeder. Dit moet tien tot vijftien minuten intrekken. Na het intrekken, schud je de talkpoeder eraf. Vervolgens tip je de vlek aan met een wattenstaafje met alcohol. Lippenstift verwijder je door op de vlek te deppen met een babydoekje of met wodka.

 

Grasvlekken haal je weg door water en afwasmiddel (met citroen) te mengen en te deppen of door te deppen met pure alcohol. Stuifmeel kun je eraf schudden, dan vlekt het niet. Zit er wel al een stuifmeelvlek in jouw trouwjurk? Dep er dan op met plakband.

 

Bloedvlekken verwijder je door te deppen met een wattenstaafje met speeksel. Behandel een bloedvlek nóóit met warm water.

 

Wij willen meegeven dat vlekken er bij horen op de grote dag. Geniet vooral en breng je jurk daarna naar een stomerij, dan krijg je hem stralend wit weer terug. Of, als hij toch al vies is, doe een trash-your-dress fotoshoot! Dan kun je je jurk twee keer dragen in plaats van één!

 Tekst: Maxime van Moergastel