Als je een bruiloft hebt met heel veel genodigden is het logisch dat je aan het eind van de dag niet meer weet wie je nou precies een hand en drie zoenen hebt gegeven. En wat ze tegen je zeiden? Who knows. Een gastenboek mag daarom niet ontbreken. De tijden zijn veranderd en wij begrijpen dat je anno 2016 niet meer te zit te wachten op een boek vol krabbels (en de met de jaren bijkomende laag stof). Deze blogpost staat daarom vol originele alternatieven voor een gastenboek. Laat je inspireren!

 

Gastenboek van hout of steen

Trouw je buiten? Dan is het leuk om uit hout verschillende maten hartjes te zagen, deze op te hangen in een boom en daar je genodigden een boodschap op te laten schrijven. Niet alleen een origineel gastenboek, maar ook fantastisch als decoratie. Een ander idee is om witte kiezels te kopen of te verzamelen, deze uit te delen na de huwelijksceremonie en je genodigden daar een boodschap op te laten schrijven. De kiezels kun je in een vaas doen en neerzetten als accessoire. Leuk om in huis te zetten en er af een toe een steen met boodschap uit te halen!

 

Foto- of videogastenboek

Huur een photobooth of een videocamera. Laat de genodigden instant foto’s van zichzelf maken en daar een boodschap op schrijven. Schitterend om op te hangen aan een touw met knijpertjes, om in te lijsten of in een album te plakken. Een dvd met ingesproken boodschappen van je genodigden is ook bijzonder om terug te zien. Ook een goed idee als je na enkele jaren herinneringen aan de bruiloft op wil halen. Filmpjes kijken is toch altijd net even anders dan foto’s bekijken.

 

Blog 10 Gastenboek 1

 

Fingerprinttree of wensboom

Het fingerprinttree gastenboek is een trend die is komen overwaaien uit Amerika. Neem een canvasdoek, laat daarop een boomstam en takken afdrukken en leg er een inktpad in verschillende kleuren naast. Alle genodigden zetten een vingerafdruk aan één van de takken, zodat er aan het eind van de dag een kleurrijke boom ontstaat. Een wensboom is een decoratieve boom. Genodigden kunnen hun bericht voor het bruidspaar op een wenskaart schrijven en deze in de boom hangen.

 

Toiletdeur of behangrol

Haal een deur uit je huis en laat je genodigden daar hun bericht voor jullie op schrijven. Denk bijvoorbeeld aan je toiletdeur. Zo denk je elke keer opnieuw terug aan jullie grote dag. Je kunt ook een rol behang aanschaffen en daar de gasten hun boodschap op laten schrijven. Leuk om een muur te hebben met mooie wensen!

Blog 10 Gastenboek 2

Heb jij zelf een origineel gastenboek gemaakt? Of heb je ideeën voor een alternatief gastenboek? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in een reactie. Ook foto’s ervan zien wij graag!

 

Tekst: Maxime van Moergastel
Alle beelden die wij in deze blogpost hebben gebruikt, zijn afkomstig van Pinterest.