Trouwjurken zijn er in elke vorm en maat. Om jouw trouwerij en bruiloft tot een succes te maken, is het van belang dat je de perfecte trouwjurk kiest. Een trouwjurk moet passen bij je karakter en je figuur positief accentueren, zodat de sterkste eigenschappen van jouw lichaam naar voren komen. Ook voor jou bestaat een trouwjurk die volledig aansluit op de mooiste eigenschappen en je lichaamstype. Met deze jurk voel jij je op je allerbest tijdens de grote dag!

Inhoudsopgave

Stap 1. Bepaal jouw lichaamsvorm

Iedere vrouw heeft een andere lichaamsvorm. Dit maakt het essentieel dat je een trouwjurk kiest die goed aansluit op jouw lichaam. Hierdoor komen alle pluspunten goed naar voren. Tijdens de grote dag is het van belang dat je in het middelpunt van de belangstelling staat en straalt als nooit tevoren. Als je vooraf je lichaamsvorm al weet, kun je gerichter zoeken.

Peerfiguur

Een vrouw met smalle schouders en stevige heupen en bovenbenen heeft een peerfiguur. Met deze lichaamsvorm  is het vrij makkelijk om de juiste trouwjurk te vinden, omdat bijna elk model trouwjurk als gegoten zit. De ideale jurk is voor jou meestal los vallend met de accenten op de top, zodat dit mooi naar voren komt. Je doet er goed aan om een recht model te ontlopen, omdat deze geen accenten op de top leggen.

Appelfiguur

Het appelfiguur gaat gepaard met brede heupen en brede schouders. Over het algemeen heeft een vrouw met het appelfiguur mooie lange benen. Kies bijvoorbeeld voor een trouwjurk met accenten op de taille en een bredere rok om zo meer vormen te verwezenlijken. Hiermee creëer je een A-figuur waarin je benen mooi uitkomen.

Zandloperfiguur

Een vrouw met een zandloperfiguur heeft een volle boezem en brede heupen, gepaard met een smalle taille. Met dit figuur komt vrijwel elke trouwjurk goed tot uiting. Kies voor een jurk die accentueert wat jij belangrijk vindt om te laten zien. Vrouwen met zandloperfiguur kiezen meestal voor een strakke bruidsjurk met accenten op de borsten en smalle taille, waardoor het zandloperfiguur optimaal wordt belicht.

Recht figuur

Onder een recht figuur verstaan we een figuur waar de heupen, taille en schouders bijna in één lijn lopen. Het voordeel van dit figuur is over het algemeen dat je praktisch elke trouwjurk eigen kan maken. Je kiest makkelijk zelf waar je accenten op wilt leggen. Bijvoorbeeld een model waarin je heupen en schouders worden belicht om een zandloperfiguur te creëren.

Omgekeerde driehoek

Bij een omgekeerde driehoekfiguur heb je brede schouders met een smalle taille en iets bredere heupen. Goed nieuws: met dit figuur is het niet lastig om een trouwjurk te vinden die je als gegoten zit! Ga bijvoorbeeld voor een jurk met accenten op de heupen of taille. Bijna elke jurk past jou hartstikke mooi, vooral als je de accenten legt op de onderste aspecten van jouw vormen, zoals je heupen en benen.

Stap 2. Leg de accenten waar jij ze wilt

Heb je je lichaamsfiguur vastgesteld? Top! De tweede stap in je zoektocht naar de ideale trouwjurk is accenten bepalen. Het verschilt natuurlijk enorm per vrouw wat zij wilt laten zien. Vrouwen met een volle boezem of een slanke taille leggen hier graag accenten op, terwijl kleine vrouwen regelmatig een model kiezen waarin ze langer lijken. Kies waar jij je comfortabel bij voelt en waarmee je wilt shinen op jouw grote dag.

Stap 3. Kies de gewenste wit-tint

Wit is een kleur die veel gradaties kent. Het is hierom van belang hoe jouw bruidsjurk jou laat schitteren. Ontdek de diverse wit-tinten en leer welke tint het beste bij jou past. Kies bijvoorbeeld een bruidsjurk in een van de volgende kleuren:

Zuiverwit

Stralend wit, zonder blauwachtige gloed. Een mooie tint wit die prachtig te combineren is met een donkere huidskleur!

Sneeuwwit

Sneeuwwit is een blauwachtige wit-tint. Een tint die in Nederland niet meer zo populair is, maar in veel landen nog wel favoriet. Deze wit-tint past goed bij een mooie, donkere haarkleur.

Gebroken wit

Gebroken wit is enorm populair. De natuurlijke kleur van zijde gaat prachtig samen met een lichte tint huidskleur en laat jou sprankelen.

Parelwit

Parelwit lijkt op gebroken wit, maar hierbij is een tintje vanille toegevoegd. Licht getinte bruiden doen er goed aan om voor een trouwjurk in deze kleur te kiezen.

Ivoorwit

Ivoorwit is meer beige dan wit. Een heerlijk warme tint, die perfect staat bij  een zeer lichte huidskleur.

Stap 4. Maak een selectie trouwjurken en kom ze passen

Voor je naar een fysieke bruidswinkel gaat om trouwjurken te passen, is het verstandig om alvast te weten wat voor soort trouwjurk je wilt gaan passen. Laat je inspireren door onze trouwjurken. Maak een mooie selectie van 5 á 10 trouwjurken die je prachtig vindt en kom ze passen. Tot slot hoef je alleen nog een keuze te maken welke trouwjurk je uiteindelijk perfect vindt voor jouw lichaam. Hierna ben je gegarandeerd het middelpunt van de belangstelling tijdens je trouwerij of bruiloft!

Onze tips!

Om er helemaal zeker van te zijn dat jij de juiste keuze maakt, geven onze ervaren stylistes nog een aantal handige tips:

  • Lange slanke vrouwen kiezen vaak voor een jurk zonder taille om de aandacht op de lichaamsvormen te houden.
  • Ben je een kleine bruid en wil je op jouw speciale dag wat langer lijken? Kortere vrouwen kiezen geregeld voor een A-figuur jurk met een hogere taille, om zodoende hun benen langer te laten lijken
  • Een grote boezem kan goed ingezet worden voor een decolleté met een V-hals, maar laat niet te veel zien. Creëer een stukje mysterie.
  • Heb je een voller figuur? Flaunt it! Je kiest zelf of jij je curves wilt laten zien of juist niet. Zo kun je ze eenvoudig verdoezelen met een jurk die onder de borsten wijder is en het volle figuur makkelijk laat wegvallen. Of accentueer bijvoorbeeld je heupen met een aansluitende jurk.

Kom naar onze Bruidsmode Outlet WeddingStyles onder de rook van Rotterdam, waar elke jurk uniek en uit voorraad leverbaar is.

  • Vlakbij winkelcentrum Alexandrium
  • Makkelijke route
  • Parkeergelegenheid naast de winkel
  • Gratis parkeren
  • Dicht bij metro

Openingstijden

Dinsdag:10:00 – 17:00
Woensdag:10:00 – 17:00
Donderdag:10:00 – 17:00
Vrijdag:10:00 – 17:00
Zaterdag:09:00 – 17:00