Maakt jouw trouwe viervoeter een groot deel uit van het gezin en zou je dag niet compleet zijn zonder hem of haar? Dan kun je ervoor kiezen om je huisdier mee te nemen naar je bruiloft. Niet ieder huisdier is gemakkelijk mee te nemen naar de bruiloft. Daarom is het leuk, als jouw huisdier niet mee kan, om de fotograaf bij de voorbereidingen op de grote dag te betrekken. Als jouw huisdier lekker ligt te slapen of bij jullie komt kijken tijdens het opmaken en aankleden, dan is het een idee om het beestje ook vast te leggen. Dan maakt hij of zij toch deel uit van de bruiloft. Leuk voor in het fotoalbum! Natuurlijk kun je je huisdier ook betrekken bij de aankondiging van jullie trouwen. Inspiratie op doen? Bekijk de foto’s hieronder.

Een hond neem je natuurlijk gemakkelijker mee naar jullie trouwdag dan je kat of vogel. Je moet wel rekening houden met het karakter van jouw viervoeter. Niet iedere hond is namelijk even stressbestendig en niet iedere hond kan goed tegen drukte. Kan jouw hond dit wel en wil je hem een belangrijke rol laten spelen op jullie grote dag? Dan kun je je hond bijvoorbeeld aanwijzen als ringendrager. Regel wel iemand die gedurende de dag voor het beestje kan zorgen. Dit geldt ook voor huisdieren die thuis blijven tijdens de ceremonie en het feest.

Blog 9 Dieren 3

Zorg ervoor dat je hond er op de grote dag verzorgd uit ziet. Doe hem of haar in bad of laat de hondentrimmer hem nog even bijknippen. Voor honden zijn er ook verschillende huwelijksaccessoires beschikbaar. Een bijpassende stropdas of een strikje maakt de blits. Een heel pakje kan ook, maar een dier moet natuurlijk wel dier blijven.

Blog 9 Dieren 2

Nog enkele tips waar je rekening mee kunt houden:

  • Let op haren! Hang je jurk en de smoking op een plaats waar huisdieren niet bij kunnen, zodat er geen haren op kunnen komen. Door de trouwjurk en de smoking goed op te bergen, kunnen er ook geen ophalen van nageltjes in komen. Het zou wat zijn als de kat per ongeluk met de jurk gaat spelen net voor de grote dag!
  • Wil je jouw hond meenemen naar de bruiloft? Informeer voorafgaand op trouwlocaties wat de mogelijkheden zijn wat betreft het meenemen van een huisdier. Niet iedere locatie laat huisdieren toe. Dit geldt ook voor de fotolocatie.
  • Laat ter plekke een bak water en wat voor neerzetten. Zorg ook dat, als de hond ringdrager is, de ceremoniemeester een snoepje of koekje heeft, zodat de hond na zijn taak beloond kan worden.

Blog 9 Dieren 1

Tekst: Maxime van Moergastel
Alle foto’s die we in deze blogpost hebben gebruikt, zijn afkomstig van Pinterest.