Een dag inkopen doen op de beurs

Maandag 8 juni was het zo ver. Onze beurt om de ‘Interbride International Fashion Fair’ in Düsseldorf te bezoeken. Interbride is een business to business vakbeurs voor nationale en internationale bruidsmode en gelegenheidskleding. Succesvolle, bestaande merken en nieuwe, vooruitstrevende talenten presenteren hier hun collecties voor 2016: van jurken tot hoofddeksels en van schoenen tot sieraden, alles wat nodig is om er perfect uit te zien op de grote dag, voor zowel mannen als vrouwen. Aan ons natuurlijk de taak om de pronkstukken eruit te halen.

 

Om overal een kijkje te kunnen nemen, planden we vooraf een looproute. Dit ook, omdat het voorgaande jaren nogal eens gebeurde dat wij als kip zonder kop rondliepen, maar dat terzijde. Het doel dat wij de hele dag voor ogen hielden, was het samenstellen van een nieuwe collectie die past bij de aanstaande bruiden van WeddingStyles. Ook wilden wij graag twee nieuwe stijlen in onze collectie opnemen, namelijk vintage en bohemian. Voor de bruid die graag iets unieks wil. Tijdens het slenteren, uitzoeken en kletsen, stuitten wij op een aantal pronkstukken van Modeca. Natuurlijk was Modeca niet het enige merk met prachtige bruidsjurken. Bij Sincerity, Lilian West, Sweetheart en Justin Alexander vonden we ook enkele fantastische jurken die direct werden besteld. Ondanks dat we de looproute hadden uitgestippeld, kwamen we toch tijd tekort, wat wil je ook met zoveel moois. Gelukkig was het mogelijk om de volgende dag na te bellen en alsnog een bestelling te plaatsen, want de jurken van Creations of Leijten, Cosmobella, Demetrios en Orea Sposa mochten in onze nieuwe collectie niet ontbreken.

 

Wij wisten wat we zochten, maar wij waren ook benieuwd naar de mening van de mensen achter het merk. Ik vroeg Marije Swaders-Lage Venterik, ontwerpster en Marketing Coördinator van Modeca en Jan-Willem Polderdijk, vertegenwoordiger van Sincerity, Lilian West, Sweetheart en Justin Alexander, welke trends in 2016 in het oog zullen springen. Hierover lees je meer in het interview in de aankomende blogpost.

 

Om 19:00 uur reden wij meer dan voldaan en geslaagd weer terug naar Nederland. Ben je benieuwd naar de nieuwe jurken? Halverwege september 2015 staat de nieuwe collectie op de website en worden ze in winkel voor je klaar gehangen!

Tekst: Maxime van Moergastel