Je schoenen zijn een belangrijk item op je trouwdag. Misschien zijn ze wel niet de hele dag zichtbaar, maar je moet er wel de hele dag op kunnen lopen. Veel bruiden stuiten tegen het probleem aan dat ze in de loop van de dag last krijgen van pijnlijke voeten en blaren. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten! Wij hebben wat tips voor je!

Kies de juiste schoenen

Wanneer je je schoenen nog moet kopen, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden wat voor soort schoen voor jou geschikt is. Ben je niet gewend om de hele dag op hakken te lopen, ga dan niet heel ambiteus voor een paar toren hogen hakken.  Kies voor een lager hakje of een blok hak voor meer stevigheid.

Ook de trouwlocatie kan er voor zorgen dat je je schoen keus er op aan moet passen. Trouw je bijvoorbeeld op een buitenlocatie met een zachte ondergrond, zorg dan voor een comfortabel plat schoentje.

Ga voor de juiste schoenmaat

Je zal nu waarschijnlijk denken, ja dat is wel heel logisch, maar je zal verstelt staan hoeveel bruiden schoenen aanschaffen die eigenlijk toch iets te klein zijn. Zorg er voor dat je bij het passen van je schoenen je goed laat adviseren.  Wanneer een schoen al iets knelt en niet lekker zit, dan kan je er vanuit gaan dat deze op je trouwdag gaat zorgen voor afgeknelde of pijnlijke voeten.

Ga bij voorkeur ‘s middags schoenen passen, op deze manier zijn je voeten al iets opgezet en heb je een beetje een idee hoe ze in de loop van je trouwdag zullen zijn.

698d0275d6b10fa19f41c08717a8eb5c

Loop je schoenen in

Een ultieme tip is het inlopen van je trouwschoenen! Trek je trouwschoenen een aantal weken voor je bruiloft al regelmatig aan zodat ze naar je voeten gaan staan. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen of strijken of andere huishoudelijke klusjes. Ben je bang dat ze vies worden of beschadigd raken? Doe er dan een boterhammen zakje of een panty omheen.

Door dat je schoenen naar je voeten zijn gaan staan, krijg je minder snel last van blaren of afknellingen.

Help, ze zitten nog steeds niet goed!

Merk je tijdens het inlopen dat je schoenen nog steeds niet lekker zitten en dit niet verbeterd? Dan zijn er een aantal trucjes om dit nog te verhelpen.

Heb je leren trouwschoenen? Trek dan eens natte sokken aan in je schoenen en gaan ze dan inlopen. Wanneer je sokken zijn opgedroogd, dan hebben de schoenen de vorm van je voeten aangenomen.

Heb je syntetische trouwschoenen? Ook hiervoor is een trucje! Trek ook in deze schoenen dikke sokken aan en verwarm de schoen op de knelpunten dan voorzichtig met een föhn. Wanneer je vervolgens je schoenen weer laat afkoelen terwijl je ze nog aan hebt, vormen je voeten zich naar de schoenen.

Wanneer deze trucjes nog niet helpen, kan je altijd advies vragen aan een schoenmaker.

Gebruik deodorant!

Wanneer je voeten gaan zweten, krijg je sneller blaren door de wrijving. Om te zorgen dat je minder gaat zweten in je schoenen, is het een goed idee om je schoenen van te voren in te sprayen met deodorant. Minder zweet zorgt voor minder wrijving, dus hopelijk geen blaren.

SOS eerste hulp bij blaren op je trouwdag!

Je hebt er misschien alles aan gedaan om je trouwschoenen in te lopen om zo blaren te voorkomen, maar toch bestaat de kans dat je alsnog blaren krijgt op je trouwdag! Zorg er dan voor dat je altijd blarenpleisters in je Weddingday Rescue kit (zie ons andere blog voor de inhoud hiervan)  Zo kan je wanneer je ze voelt opkomen of ze er al zijn altijd snel een pleister op plakken.

Wil je zeker zijn van comfortabele schoenen aan het einde van de dag? Zorg dan voor een extra paar comfortabele schoenen. Denk aan een paar ballerina’s, sneakers of slippers. Zo kan je zorgeloos de feestavond doorkomen.

Zo, met deze tips ben jij goed voorbereid en kan je de hele dag stralen zonder je zorgen te maken over je schoenen.

26733906_10156024805754913_8634247003973369215_n