Interview over de trends van 2016

Wij wisten wat we zochten op de beurs, maar wij waren ook benieuwd naar de mening van de mensen achter de merken. Welke trends springen in 2016 in het oog?

 

Ik vroeg Marije Swaders-Lage Venterik, ontwerpster en Marketing Coördinator van Modeca, welke trends in 2016 in het oog springen. “De vintage stijl is voor 2016 nog steeds een toonaangevende trend. Daar ben ik positief door verrast! Kant zal je in veel jurken terug zien. Daardoor wordt een lieve, zachte uitstraling gecreëerd. Een diepe, lage rug is ook zeker een trend die niet mag worden overgeslagen in 2016. Ik heb ook gemerkt dat bruidsmodezaken op zoek zijn naar eenvoud.” Wat betreft kleuren vertelde zij het volgende: “Om meer diepte in jurken te creëren, gebruiken wij een andere kleur in de overlaag. Ivoor en mokka tinten zullen veel gezien worden. Eén zwarte jurk in de collectie is het signatuur van Modeca, dus bij ons is ook zwart een trend!” Tot slot vroeg ik Marije hoe zij dacht over duurzaamheid en duurzaamheid in de toekomst een rol zal spelen in de bruidsmode. “Als er een manier bestaat, waardoor wij jurken goedkoper kunnen produceren en verkopen, dan wil ik duurzaamheid zeker betrekken bij Modeca.”

 

Jan-Willem Polderdijk, vertegenwoordiger van de merken Sincerity, Lilian West, Sweetheart en Justin Alexander stelde ik dezelfde vragen. Zijn mening sloot grotendeels aan bij die van Marije. “Een diepe, lage rug, maar ook een diep decolleté met huidkleurige tule ertussen. Kant wordt gebruikt om een lieve uitstraling te creëren en we kunnen niet om de vintage en bohemian stijl heen. Wat betreft kleuren ga ik voor zand en ivoor.” Toen ik hem vroeg naar duurzaamheid vertelde hij dat zij vijf jaar geleden geprobeerd hebben om duurzame jurken te make nvan bijvoorbeeld de zijde rups. Dit was geen succes, want het materiaal was niet mooi, het was toch te duur en ook hier was geen vraag naar duurzame jurken. “Voor bruidsmodezaken is het belangrijk om een breed aanbod te hebben.” Justin Alexander’s ontwerper Tony Mentel was al druk aan het schetsen voor de nieuwe collectie van 2017 zoals je kunt zien op de foto.

Tekst: Maxime van Moergastel