Tijdens de voorbereiding van een bruiloft komen veel vragen aan bod. Bijvoorbeeld over de trouwlocatie, de gasten of misschien wel het belangrijkste: jullie trouwkleding. Het is voor de bruidegom natuurlijk belangrijk om het trouwpak goed af te stemmen op de trouwjurk van de bruid. Zo vormen jullie gecombineerd een oogverblindend koppel op de mooiste dag van jullie leven.

De traditie is om als bruid en bruidegom afzonderlijk van elkaar de outfit te kiezen. Dit is natuurlijk een leuk idee, maar het afstemmen van de trouwkleding is op deze manier wel een uitdaging. We geven je graag wat tips om dit wat makkelijker te maken.

Welke kleur pak matcht met een trouwjurk?

Niet alleen de vraag hoe kies je een trouwjurk? is belangrijk, de vraag hoe je een pak en de kleur kiest is minstens net zo belangrijk. Daar waar trouwjurken meestal wit zijn, zijn trouwpakken in allerlei kleuren beschikbaar. Vanzelfsprekend zijn er ook trouwjurken beschikbaar in diverse kleuren, maar vaak heeft wit de voorkeur. En dit komt goed uit, want eigenlijk matcht elke kleur met wit. Populaire kleuren voor een trouwpak zijn blauw, grijs, zwart, groen en rood.

Bespreek jullie wensen

Door van tevoren met elkaar te praten over jullie outfitwensen, kan je een idee krijgen over de uiteindelijke trouwoutfit. Je hoeft natuurlijk niet in detail te treden, maar het kan zeker een goede indicatie geven voor de kleur van het trouwpak. Daarnaast is het gebruikelijk dat de bruid al ongeveer 9 maanden voor de bruiloft haar trouwjurk uitzoekt.

Een trouwpak hoeft daarentegen pas veel later uitgezocht worden. Zo is 2 tot 3 maanden voor de bruiloft ruim op tijd. Hierdoor kan de aanstaande bruid misschien wel een tipje van de sluier onthullen. Gaat het om een witte trouwjurk? En gaat het bijvoorbeeld om een vintage stijl of een klassieke variant? Een handige tip is om een foto of een stukje stof van de trouwjurk aan de specialist in de winkel te geven, zodat hij of zij advies kan geven over een goede match. Zorg er natuurlijk wel voor dat het stukje stof in een gesloten envelop zit, zodat het geheim goed bewaard blijft.

Hou rekening met het overhemd

Het overhemd is een belangrijk onderdeel van de trouwoutfit. De kleur moet goed aansluiten bij het trouwpak, maar ook bij de trouwjurk. Er bestaan namelijk ontelbaar veel wittinten en wanneer zowel het overhemd als de trouwjurk wit is, moet dit goed op elkaar aansluiten. Als de witte tint van het overhemd een stuk witter is dan die van de jurk, oogt de jurk al snel minder wit. Dit kan ten koste gaan van het effect, wat natuurlijk zonde is!

Neem contact op met WeddingStyles

Heb je nog vragen over jullie trouwoutfits of ontvang je graag hulp? WeddingStyles voorziet je van eerlijk en oprecht advies.

Openingstijden

Dinsdag:10:00 – 17:00
Woensdag:10:00 – 17:00
Donderdag:10:00 – 17:00
Vrijdag:10:00 – 17:00
Zaterdag:09:00 – 17:00