De zoektocht naar de perfecte jurk
In het vorige artikel schetste ik een beeld van Wendy’s bruiloft, maar hoe heeft deze drukke vrouw de tijd gevonden om naar haar perfecte jurk te zoeken? “Ik begon met het zoeken naar de jurk via het internet. Best lastig, want ik moet natuurlijk rekening houden met mijn groeiende buik.” Aangezien Wendy zich inzet voor de diamantkinderen van Sierra Leone, waren glitters en steentjes in ieder geval uitgesloten. Wendy is wat rond gaan bellen en kwam tot de conclusie dat ze een bruidswinkel wilde die in de buurt zat van haar woning. Ze maakte een afspraak bij WeddingStyles en kwam langs met haar moeder, schoonmoeder, twee zussen en schoonzus. Na tien jurken te hebben bekeken en te hebben gepast, koos Wendy voor een jurk waarin haar zwangere buik mooi uitkwam en waarin ze zichzelf ook mooi voelde. Ik vroeg Wendy of ze de mening van Sander bij haar keuze betrok. “Ja zeker, maar Sander vindt alles mooi, als het maar wit is en niet te bloot.”
Voor iedereen die niet mee geweest is met kiezen en passen, bleef Wendy’s jurk nog even geheim, behalve voor haar vader. Daar heeft ze enkele foto’s aan laten zien. Na het kiezen, werd de jurk nabesteld en moest Wendy na een paar weken weer terugkomen bij WeddingStyles om te kijken of de jurk goed zat en of hij moest worden vermaakt in verband met haar groeiende buik. Vol spanning wachtten wij op Wendy’s reactie als ze haar gekozen jurk weer zou zien. Zou ze nog steeds gelukkig zijn met haar keuze? “Vannacht lag ik wakker en toen dacht ik: wat als ik ‘m niet meer mooi vind?!” De dames van WeddingStyles hielpen haar de jurk aantrekken. “Gelukkig, hij staat nog steeds erg mooi en ik voel me er ook goed in.” Wat een opluchting, niet alleen dat Wendy de jurk nog prachtig vond, maar ook dat ze er nog in paste. Hier en daar moest hij ietwat worden vermaakt en dan zou Wendy’s jurk klaar zijn voor de grote dag. Wendy’s vader was door de foto’s van zijn dochter nog nieuwsgieriger geworden en kwam daarom langs om een glimp van haar op te vatten en een klein traantje weg te pinken.
Aangezien de jurk van zichzelf al een echte eyecatcher is, waren accessoires overbodig. Een klein armbandje was voldoende om de look compleet te maken, maar vanzelfsprekend wel één zonder diamantjes. Natuurlijk horen er ook schoenen onder de jurk, maar hoe kies je de perfecte schoen? Voor Wendy was dat een makkelijke keuze. De schoenen die ze aan had tijdens het passen van de tien jurken deden geen pijn, dus dat moesten ze worden! Onder de jurk worden de schoenen amper gezien, dus hoe ze eruit zien, is niet erg belangrijk. Ze moesten thuis nog wel even worden ingelopen. Op naar de grote dag.
Kijkt Sander zijn ogen uit als hij Wendy ziet? Is de grote dag compleet naar wens verlopen? Dit en meer in het aankomende, laatste deel van dit blogartikel!
Tekst: Maxime van Moergastel