Het organiseren van de bruiloft

 

Ik wil jullie meenemen in het verhaal van een bijzondere, spontane vrouw die onlangs bij WeddingStyles haar zoektocht naar de perfecte jurk is begonnen! Dit artikel bestaat uit drie delen: deel één gaat over het organiseren van haar bruiloft, deel twee gaat over de jurk, en in het laatste deel wordt haar grote dag beschreven. Graag stel ik jullie voor aan Wendy Bovendeert. Wendy is 39 jaar en woont in Capelle aan den IJssel. Ze is lerares in het basisonderwijs in Delfshaven en tevens teamleider. Ook zet zij zich in voor stichting Sunday Foundation, waarbij hulp wordt geboden op vergeten plekken van de aarde. Wendy woont samen met haar aanstaande man Sander de Kramer, journalist, wereldverbeteraar en presentator en haar bonusdochter Sanne. Zelf zijn Sander en Wendy ook in verwachting van hun eerste kindje samen.

 

Na tien jaar samen is het eindelijk zo ver: de bruiloft staat gepland! Wij van WeddingStyles waren natuurlijk benieuwd hoe Sander en Wendy elkaar hebben leren kennen. “Het was helemaal geen liefde op het eerste gezicht.”, vertelt Wendy. Ze ontmoetten elkaar op een feestje in de Rotterdamse uitgaansgelegenheid Las Palmas waar ze met elkaar aan de praat raakten en hun e-mailadressen uitwisselden. Sander stuurde haar een oppervlakkige e-mail, waar Wendy op antwoordde en vervolgens gaf hij haar zijn nummer. Wendy werd er zenuwachtig van en durfde niet te bellen, dus stuurde zij haar nummer naar hem in de hoop dat hij wel durfde te bellen. Na twee weken spraken ze af en toen sloeg de vonk over.

 

“Ik ben nooit zo erg met trouwen bezig geweest. Vroeger, heel vroeger, wilde ik net zo’n jurk als de jurk uit de videoclip ‘November Rain’ van Guns ‘N Roses.” Voor degenen die de videoclip niet kennen: dat is een witte jurk die aan de voorkant heel erg kort is en aan de achterkant een lange sleep heeft. Toen ze wat ouder werd, is ze snel van dat idee afgestapt en vervolgens heeft ze nooit meer echt over haar trouwdag nagedacht.

 

“Bij mij en Sander gaat het nooit zoals het hoort te gaan. Wij doen alles net een beetje anders.”, gaf Wendy als antwoord toen ik haar naar Sander’s aanzoek vroeg. ‘s Avonds als ze in bed lagen, hadden ze het af en toe over trouwen en hoe zij een invulling aan die dag zouden geven. Beide wilden ze geen trouwerij die de hele dag in beslag zou nemen en een groot diner geven, dat zagen ze ook niet zitten. De doorslag werd gegeven door moeder natuur. Die vond het namelijk de juiste tijd voor een baby. Toen besloten Sander en Wendy om in het huwelijksbootje te stappen. Geen onverwachts romantisch aanzoek met alles erop en eraan, maar gewoon een simpel gesprekje in bed. “Misschien vraag ik Sander nog wel officieel ten huwelijk of hij mij!”

 

Wendy is momenteel voornamelijk bezig met haar werk en haar zwangerschap, want inmiddels is ze zeven maanden zwanger. Sander organiseert grotendeels de bruiloft. Sander heeft meer vrije tijd en kent veel meer mensen. Samen maakten Wendy en Sander een to-do-list, dit deden ze natuurlijk wanneer ze ‘s avonds weer in bed kropen, en ze bepaalden samen de trouw locatie: een bedrijfspand aan de Maas. De datum van de bruiloft was afhankelijk van de agenda van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. De bruiloft staat op 6 juni 2015. De ceremonie vindt ‘s avonds plaats en wordt gevolgd door een groot feest: een ongedwongen Rotterdams feest met een optreden van Gerard Cox. Wendy en Sander kozen er samen voor om in hun tweede autootje, een Seat Marbella, bij het pand te arriveren.

 

Nu denk je natuurlijk: maar wat voor trouwjurk heeft ze gekozen? In het volgende deel van de blog draait het om Wendy’s zoektocht naar de perfecte jurk, dus mis het niet!

Tekst: Maxime van Moergastel